CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Khamis, 19 Jun 2008

nasib nasib... :'(

Hmm...pe la malang nasib aku...life makin lame makin sucks...cannot go la like diz...need to figure something. Hope won't get worst. Damn,miss those life in MRSM...wish that I could turn back time and fix it again. If I do get that chance, I promise wont play-play no more laa...huuu...

Dah la Bopy, nak frust lebih-lebih pun takde guna...ko da abes skola da pon. What done is done, pe ko ingat kalau ko putar balik masa tuh, ko bley make things right laa? C'mon...get real man...chill out...it's not like you gonna die esok......

Yea yea I know...but who knows right, ajal maut tu kat tangan Allah. Ko sape yang nak tentukan semua tuh...put urself in my shoes, result matrix ko da kantoi,skang upu pon camtuh.. pe yang ko nak buat haa??

Ye saya tau...tapi......... you need to be strong laa bro...ko kan jantan, sportsman lak tuh...mana ley gelar diri sendiri sportsman kalau takde semangat nak melawan. Lagipun, losing this war doesn't mean that you gonna lost the next one. When the time comes, make sure you grabhold it. Don't lose it and don't you dare thinking of giving up. Hidup ni panjang lagi...imagine, kalau dah sekarang ko give up, future ahead, memang habis la ko... ini baru sikit dugaan Allah kasi. Ko patut bersyukur sebab Allah kecundangkan ko sekarang...dia da bagi petunjuk and pengajaran kat ko so next time ko takkan buat same mistake. Pastuh ko kena ingat laa, ubah diri tuh...maybe dari segi attitude ko dengan orang takde masalah dah tapi dari segi cara study ko, lifestyle ko...dulu boleh la pakai motto "STUDY LEPAK RESULT GEMPAK"...tapi ko ni da terlebih dah TERLEBIH LEPAK SAMPAI RESULT HAPRAK...hahaha....jangan marah tapi aku cakap benda yang betul. Renung-renungkanlah...apa yang umi, ms. chew, and kekawan cakap tuh semuanya betul. They've play their role, now it's up to you to make the move...the quicker you start, the better it is...jangan hesitate, coz ko jugak yang rugi nanti...OK?

Hmm...aku tension laa...kawan-kawan semuanya dapat masuk U bez-bez...aku jugak sorang-sorang yang tersadai..rasa cam aku sorang-sorang je sekarang..supporter takde. Ko lak asyik nak drop aku jer...aduh laa!! kat sapa lagi aku nak merujuk neh?

Lek Pi, ko still ada aku, Aiman...Aiman kenal sangat dengan Bopi...ko suke merendah diri, takde self confidence, asyik fikir negative, suke buat keputusan terburu-buru, suke ikut perasaan kalau buat keputusan, tak penah nak pikir baik buruk keputusan yang ko buat...ishhh!!! macam-macam laa...tapi takpe Pi..ko ubah semua tuh...Aiman leh tolong ko jadi macam Aiman..positive, happy go lucky, just chill out la bro...ko bolehnye lar..aku konfiden dengan ko...jangan tension-tension sangat dengan benda kecil camneh..

Hmm...ada betul jugak ko cakap tuh.. buka buku baru..be more energetic, semangat, sikit and most of, ubah diri, ubah sikap..my friends and family can just show you the way, then it's up to me,myself laa kan?!..huhuhu...thanx alot for this..you really being helpful..thank God that Bopi still got Aiman. Someone that I really can trust..thanx again.

1 comments:

fete berkata...

takpe flop. my aunt always says, when one door closes, there are other doors open for you. that door that closes maybe just wasn't meant to be your path. btw, kita sama bang. the same sad status. jom bakar putrajaya? :D