CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Isnin, 17 November 2008

1st day of my semester break

November 16, 2008 Sunday

Alhamdullillah,selamat jugak aku sampai ke rumah…bertolak balik dari Kulai, Johor semalam(15 Nov) dengan kereta api…perjalanan yang panjang dan membosankan.. sama macam perjalanan cuti-cuti yang sebelum… aku n pokjak memang bernasib baik sebab sempat sampai ke stesen Kulai sebelum train sampai… kalau tak,lagi lambat la dapat balik rumah…dalam train memang takde benda yang nak dibuat selain tidur n smoke…makanan akt atas tuh,tersangat la tak sedap n mahal utk pengetahuan korang…masin nya toksah cakap la,bleh kena darah tinggi beb…tapi tak kesah la,perut sude lapar,takkan nak makan rokok kot…hahaha…si pokjak lak, dari start naik train dia tidur..dia bangun pon pagi esok tuh,itu pon aku sedar-sedar je die nak turun da…lepas dia turun kat Tanah Merah, aku sambung tidur balik. Ingat nak tidur kejap jer sebab lagi 1 stesen jer pon nak sampai…maka train pon start jalan balik dari stesen Tanah Merah menuju ke stesen seterus. Tidur aku memang lena gila…bila ak sedar je dari tidur, ak usha kiri kanan…pelik, kosong!...kat mana ak neh? Takkan hantu terbangkan aku gi gerabak kosong kot? Aku usha luar tingkap… stesen Wakaf Bharu….astaga! Aku da sampai rupanya…maka kalut la ak bawak turun beg baju, laptop n beg yang macam-macam beg lagi la. Tapi… sayang seribu kali sayang, train da gerak dulu….Umiiiiii!!!!! Anak mu terlepas stesen....macam mana neh? Macam mana neh? Dengan muka tebal,taik mata yang bertempek dan control malu, aku pon tanya la pegawai KTM tuh…. "Encik KTM encik KTM, saya ni da terlepas stesen neh,macam mana ek?" dengan lebarnya encik KTM tuh sengih…dan sengih…dan sengihan itu meluatkan..maka si penumpang yang terlepas bas neh pon menjawab persoalan yang ditujukan pada pegawai KTM tadi. "Terima kasih encik,saya akan turun di stesen Tumpat yakni stesen yang seterusnya".. kali ni ak tak tidur da,naya jer kalo kena masuk Hatyai…Umi gelak jer bila aku cakap aku terlepas stesen…even aku pon gelak..hahahaha…memang nasib baik la tak terlepas jauh…pheeewww!!

3 comments:

littlelina berkata...

hahhah...sgt menyedihkan....2 words 4 u...PADAN MUKE!!!!!!ngeh3...sape suh bl;k dulu dr aku....hoho...itulh bahananye pabile durhake pd permaisuri....wah...haha....ken tulah...huu

it's all about life... berkata...

sedeynyer...igtkn nk ckp KECIAN BOPY...xpe ko kicik,nnt ak revenge..anta ko gi dk tanjung mersing,biar dk sorg2 kt sane xde org nk kwn ngn die....weekkk!!!

ezy eizyanie~lub myself damn much berkata...

cian die~
lalala~